melanom cancer piele poza

Tratamentul melanomului în diferite stadii ale bolii

Institutul Ella este un centru de stiinta și excelență, care implementeaza unele dintre cele mai avansate și unice metodologii de tratament din lume pentru melanom și cancer de piele si care funcționează în cadrul Centrului Medical Sheba din Tel Hashomer.

Serviciile Institutului sunt disponibile pentru pacienți și familiilor acestora de la momentul descoperirii bolii, furnizand informatii pacienților cu privire la stadiile de tratament și la procedurile pe care le-ar urma și asigura un tratament adecvat și eficient pentru fiecare pacient, în funcție de starea și de istoricul sau personal.

Institutul Ella operează în colaborare cu cele mai importante centre medicale din domeniul tratamentului melanomului la nivel mondial , inclusiv Institutul Național de Sănătate (NIH) din Statele Unite ale Americii. Institutul încorporează metodologii avansate de tratament cu cercetări științifice și clinice care au loc in laboratoarele de cercetare avansata ale Institutului. Institutul oferă pacienților cea mai extinsă și mai eficientă gamă de tratament, inclusiv includerea în studii clinice avansate în domeniul tratamentului cu melanom.

Institutul opereaza in cadrul Diviziei de Oncologie din Sheba, sub conducerea Profesorului Rafael Catane si a Centrului de Cercetare a Cancerului, sub conducerea Profesorului Gidi Rechavi, ambii oameni de stiinta de renume mondial in domeniul cancerului. Centrul Medical Sheba opereaza in doua clinici unice pentru tratamentul melanomului.

Un pacient care ajunge la Centrul Ella-Sheba va fi supus unei evaluări inițiale și va fi trimis pentru tratamentul corespunzător în funcție de starea sa medicală.

Tratamentul melanomului în diferite stadii ale bolii

Melanomul într-un stadiu incipient

Majoritatea cazurilor de melanom sunt diagnosticate într-o fază incipientă, boala fiind limitată la o zonă locală. În această situație, tratamentul principal este îndepărtarea chirurgicală. După îndepărtarea leziunii primare, cel mai important factor în predictia cursului bolii este adâncimea penetrării melanomului in piele. Nevii îndepărtati sunt examinati de către patologi pentru a determina adâncimea de penetrare (măsurată în milimetri).  Tratamentul ulterior este determinat de constatările examenului patologic al nevului. Pacienții cu recomandare pentru tratament ulterior sunt trimisi la clinica Institutului Oncologic. Un medic va efectua un test inițial, destinat să evalueze dacă există dovezi fizice de implicare a ganglionilor limfatici regionali sau a altor leziuni suspecte.

Melanomul în care penetrarea pielii este mai mică de 1 mm

În cazul în care testul patologic asupra melanomului determină faptul că penetrarea pielii este mai mică de 1 mm și testul ulterior nu prezintă alte probleme, în general, pacientul suporta un tratament chirurgical suplimentar prin extinderea în continuare a inciziei în jurul marginii leziunii primare . Procedura medicală convențională este de a extinde zona din jurul leziunii primare cu 1-2 cm (în funcție de adâncimea penetrării). Se speră că acest lucru va elimina celulele melanomului din jurul zonei inițiale care conține boala.

Melanomul în care penetrația pielii este mai mare de 1 mm

Dacă se constată că adâncimea inițială a leziunii este de 1 mm sau mai mult, pacientul este supus testelor imagistice pentru a exclude o răspândire metastatică. Odată ce acest lucru a fost eliminat, se prelevează mai multe probe din ganglioni limfatici locali pentru testare.

Recoltarea probelor din nodului limfatic local se mai numește și o mostră de glandă santinelă. În timpul acestei proceduri, o cantitate mică de material radioactiv colorat este injectată în leziunea primară. Acest material poate măsura gradul de creștere ulterioară. Ganglionii limfatici sunt apoi îndepărtați (de obicei între unu și cinci) pentru ca Institutul Patologic sa determine dacă există celule maligne sau nu. Această procedură medicală convențională evaluează posibilitatea implicării unor ganglioni limfatici suplimentari și ajută la a prognoza evoluția bolii.

În cazul unei îndepărtări chirurgicale extinse în jurul leziunii primare, trimitem pacienții la chirurgul care a tratat leziunea inițială sau la departamentul de chirurgie plastică din spital. În cazul în care se găsesc celulele melanomului in glandele santinelă, pacientul este sfătuit să extindă tratamentul chirurgical, inclusiv înlăturarea în continuare a ganglionilor limfatici locali.

La finalizarea acestui tratament chirurgical, pacientul este evaluat încă o dată la Institutul Ella. În cazul în care se constată că sunt implicati și alti ganglioni limfatici, se ia în considerare terapia adjuvantă. Acest tratament preventiv constă, de obicei, în tratamentul biologic sau pe studiile clinice cu medicamente noi. Scopul este de a preveni reapariția bolii ca o boală metastatică. Uneori, radioterapia este de asemenea oferită pentru a reduce riscul de recurență.

Melanom metastatic

Într-o mică parte din cazurile în care melanomul este diagnosticat, există deja o răspândire metastatică. În aceste cazuri, este necesară o varietate de terapii (tratament prin medicamente biologice și chimioterapie) și, eventual, intervenții chirurgicale. Pacienții trimisi la Institutul Ella sunt vazuti mai întâi de medicii oncologi de la clinică.  Tratamentul este apoi recomandat în funcție de progresul bolii și de starea pacientului. O serie de tratamente – tratament biologic bazat pe interleukina 2, o combinație de chimioterapie și terapie biologică sau tratament în cadrul cercetării clinice la Institutul Ella, inclusiv tratamentul inovativ de imunoterapie celulara folosind TIL. În plus, îngrijirea de susținere poate ajuta de asemenea împotriva bolii, facand astfel parte din cadrul îngrijirii personale oferite pacientului la Institutul Ella.

Pe baza dosarului tau Second opion iti poate recomanda tratamentul si clinica cu cele mai bune rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *